Ajankohtaista

"Aika on liikkuva kuva ikuisuuden liikkumattomuudesta."
- Platon -

Iloa ja innostusta Tampereen seminaarista: Pirkko Mannolan voimaannuttava esitys ja muita huippuhetkiä!

Tampereen Valitse ilo ja innostus -seminaari viime viikolla oli täynnä energiaa ja inspiraatiota! Päivä alkoi vauhdikkaasti Heidi Noukan avauspuheenvuorolla sekä geriatri Hanna-Maria Roiton ja tutkijatohtori Katariina Tuomisen asiantuntijaluennoilla, jotka loivat täydellisen lähtölaukauksen päivälle. Tunnelma oli korkealla alusta asti!

Näytteilleasettajien puheenvuoroissa Camp Mobility, Oiva-palvelut ja Sentina tarjosivat konkreettisia näkökulmia ja ratkaisuja arkipäivän haasteisiin. Seminaaripäivä eteni vauhdikkaasti, kun Riika Saurio vei meidät syvemmälle terveysteknologian maailmaan ja niiden käyttöönottoprosesseihin. Esityksen jälkeen salissa keskusteltiin myös käyttöönoton tuesta, jossa perehdyttäminen ja koulutus ovat avainasemassa.

Jan Holmberg valotti työhyvinvoinnin merkitystä ikääntyneiden hoitotyössä. Jan saikin osallistujilta erinomaista palautetta, sillä työuupumukseen ja itsemyötätuntoon tulisi kiinnittää entistä enemmän huomiota. Puheenvuorossa nostettiin esiin, että vanhustyön arvostuksen tulee lähteä myös työntekijöistä itsestään. Ainoa negatiivinen palaute kohdentui järjestäjille, sillä Janin puheenvuoron olisi toivottu kestävän kauemmin. Asia sai kuitenkin jatkoa, sillä seminaarijärjestäjät haastoivat osallistujat Työn ilo kiertoon -viestintäkampanjaan, jossa sote-alan ammattialisten tehtävänä on tuoda työnsä positiivisia asioita esiin some-kanavissaaan tunnuksella #valitseilojainnostus.

Positiivista palautetta satoi useasta puhujasta, mikä kertoi siitä, että heidän sanomansa koskettivat ja innostivat paikalla olijoita. Lopuksi päivän ehdoton kohokohta oli Pirkko Mannolan värikäs ja elämänvoimainen esitys. Hänen tarinansa osoittivat selvästi, miten lääkkeettömät hoitokeinot voivat edistää toimintakykyä, ylläpitää vireyttä ja pitkäikäisyyttä. Pirkon kertomukset toivat konkreettisesti esiin Hanna-Maria Roiton esityksessä korostettujen asioiden merkityksen ihmisen toimintakyvyssä.

Pirkko on todellinen esimerkki siitä, miten positiivinen asenne ja aktiivinen elämäntapa voivat vaikuttaa hyvinvointiimme merkittävästi. Hänen innostava esiintymisensä ja elinvoimansa antoivat meille kaikille aimo annoksen inspiraatiota ja rohkeutta tarttua elämään ilolla ja innostuksella. Pirkon myötä saimme myös seminaarimme kuulijaksi presidenttimme Alexander Stubbin isän Göran Stubbin.

Seminaaripäivä oli täynnä oivalluksia ja kohtaamisia, ja haluammekin kiittää kaikkia osallistujia, näytteilleasettajia, puhujia sekä yhteistyökumppaneita tästä upeasta päivästä. Yhdessä loimme tunnelman, joka kannusti meitä kaikkia valitsemaan ilon ja innostuksen arkeemme. Osallistujien asiakaskokemusarvio (EVS = experience value score) seminaaripäivästä oli 83 %.

Seuraava Valitse ilo ja innostus -seminaari on jo nurkan takana Porissa 23.5.2024. Merkitse päivämäärä kalenteriisi ja liity mukaan kokemaan upeita hetkiä ja oppimaan lisää ilon ja innostuksen voimasta!

Kiitos vielä kerran kaikille – Tampereen seminaaripäivä oli todellinen voimavara meille kaikille! Jatketaan matkaa kohti iloa ja innostusta yhdessä! 🌟🙏

Valitse ilo ja innostus -seminaari: asiaa vanhustyön ammattilaisille järjestettiin 7.3.2024 Tampereella. Seminaari ja tämä blogiteksti on toteutettu Työsuojelurahaston hankerahoituksella.

Virpi Fagerström